Farfalle με καραβίδες και φακές

stampa
Μια εύκολη συνταγή, νόστιμη και με σίγουρη επιτυχία.
Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Ψάρι, Όσπρια
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
40'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
546Kcal - 2277Kj
- Πρωτεΐνες
33g
- Υδατάνθρακες
81g
- Λιπαρά
10g

 
350 γρ
 Αποφλοιωμένες καραβιδούλες
 
250 γρ
 Φακές
 
100 γρ
 Σκόρδο
 
2 φετούλες
 Δάφνη
 
1 φύλλο
 Καρότα
 
1
 Cipolline
 
1
 Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 
3 κουτάλια
ψιλοκομμένο  Μαϊντανός
 
1 κουτάλι

Προετοιμασία

1
Μουλιάστε τις φακές σε νερό για τουλάχιστον έξι ώρες, στη συνέχεια βράστε τις σε αλατισμένο νερό με πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρότο. Βράστε, χωριστά, τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό με τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο ολόκληρο.
1
Σουρώστε τις φακές και τις γαρίδες και βάλτε τις μαζί σε μία κατσαρόλα με δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε τις να καρυκευτούν με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
1
Βράστε τα Farfalle της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας πιπέρι.

Η Συμβουλή του Σεφ


Αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο, χρησιμοποιήστε κατεψυγμένες γαρίδες και προβρασμένες φακές κονσέρβας. Θα κερδίσετε χρόνο, αλλά θα χάσετε λίγο στη γεύση.

Προτεινόμενο κρασί


Γι 'αυτό το πιάτο με έντονο άρωμα συνιστάται ένα Spumante Brut ή ένα δροσερό λευκό κρασί με γεύση φρούτων και ανθών έντονης οξύτητας, όπως ένα Franciacorta Brut ή ένα Monterosso Val D'Arda.

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Penne Rigate Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >