Mafaldine με πέστο ρόκας και γαρίδες

stampa
Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ των γεύσεων του πέστο ρόκας και των κουκουναριών από τη μια και των γαρίδων που έχετε σοτάρει στο τηγάνι από τη άλλη.
Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Ψάρι, Βότανα και μπαχαρικά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Μέτρια
Απαιτούμενος Χρόνος:
30'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
708Kcal - 2962Kj
- Πρωτεΐνες
25g
- Υδατάνθρακες
50g
- Λιπαρά
46g

 
250 γρ
 Καραβιδούλες
 
200 γρ
 Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 
150 γρ
 Ρόκα
 
100 γρ
τριμμένο  Παρμεζάνα
 
50 γρ
 Ντοματίνια τσέρι
 
30 γρ
 Κουκουνάρια
 
20 γρ
 Scalogni
 
20 γρ
 Σκόρδο
 
1 φέτα
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1
Για να προετοιμάσετε το πέστο, χτυπήστε 150 γρ ελαιόλαδο, τη ρόκα, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
1
Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε τα στο ελαιόλαδο, προσθέστε τις γαρίδες κομμένες στη μέση και αφήστε να βράσουν για 4 λεπτά. Προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα σε φετούλες, κατεβάστε από τη φωτιά και ενώστε το μείγμα του πέστο που ετοιμάσατε πριν.
1
Βράστε τα Mafaldine της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα μόλις γίνουν al dente και περιχύστε τα με τη σάλτσα.

Η Συμβουλή του Σεφ


Για εντονότερη γεύση, σοτάρετε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά με λίγο μπράντι.

Προτεινόμενο κρασί


Ιδιαίτερα πλούσια και αρωματική, αυτή η συνταγή είναι ευχάριστα νόστιμη και ελαφρώς πικάντικη, γι' αυτό θα μπορούσε να ταιριάξει με ένα λευκό κρασί, φρέσκο, καθαρό και με σωστό βαθμό αλκοόλ, όπως ένα Vermentino Sardo ή ένα Pigato Ligure.

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >