Mafaldine με καπνιστό παστωμένο κρέας και σπαράγγια

stampa
Μια γρήγορη αλλά εκλεπτυσμένη συνταγή, η οποία χαρακτηρίζεται από την απαλή και λεπτή σάλτσα με μπέικον και σπαράγγια.
Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Κρέας, Λαχανικά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
25'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
599Kcal - 2506Kj
- Πρωτεΐνες
19g
- Υδατάνθρακες
70g
- Λιπαρά
27g

 
350 γρ
 Πράσινα σπαράγγια
 
200 γρ
 Γλυκιά πανσέτα
 
60 γρ
ψιλοκομμένο  Κρεμμύδια
 
50 γρ
 Βούτυρο
 
30 γρ
 Ξερή μαντζουράνα
 
1 λίγο
 Κρέμα γάλακτος
 
1 ποτήρι
τριμμένο  Παρμεζάνα
 
4 κουτάλια
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1
Πλύνετε τα σπαράγγια και ξεχωρίστε τις άκρες από τον κορμό· βράστε τις άκρες σε αλατισμένο νερό. Σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι στο βούτυρο, προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον και μαγειρέψτε για 3 λεπτά περίπου.
1
Προσθέστε τους κορμούς από τα σπαράγγια κομμένους σε ροδέλες και συνεχίστε το μαγείρεμα, προσθέτοντας λίγο νερό, μέχρι να βράσουν καλά (περίπου 6 λεπτά). Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, βράστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί στο μισό και αλατοπιπερώστε.
1
Βράστε τα Mafaldine της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και περιχύστε με τη σάλτσα και μία πρέζα μαντζουράνα.
1
Γαρνίρετε με τις άκρες από τα σπαράγγια και τριμμένη παρμεζάνα.

Η Συμβουλή του Σεφ


Για μία πιο ελαφριά συνταγή, περιχύστε τα μισά σπαράγγια με λίγο γάλα, και μην χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος.

Προτεινόμενο κρασί


Πιάτο με απαλή γλυκιά γεύση που πηγαίνει καλά με ένα Sauvignon Friulano ή ένα ήπιο Prosecco.

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >