Mini Farfalle με μπακαλιάρο, κρέμα γάλακτος και ρόκα

stampa

Μια λεπτή και ελαφριά συνταγή, για να φέρετε στο τραπέζι τη χαρά των Mini Farfalle και το άρωμα της ρόκας.

Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Ψάρι, Λαχανικά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
15'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
495Kcal - 2069Kj
- Πρωτεΐνες
23g
- Υδατάνθρακες
67g
- Λιπαρά
15g

 
350 γρ
 Μπακαλιάρος
 
160 γρ
 τυρί Stracchino
 
90 γρ
 Γάλα
 
1 ποτήρι
 Ρόκα
 
1 ματσάκι
 Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 
-
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1

Κόψτε το μπακαλιάρο σε κύβους, τηγανίστε τον σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Προσθέστε το τυρί Stracchino και το γάλα και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

1

Βράστε τα Mini Farfalle σε αλατισμένο νερό, σουρώστε και τοποθετήστε τα στο τηγάνι, ανακατεύοντας τα με την κρέμα.

1

Πριν να σερβίρετε, γαρνίρετε με ψιλοκομμένη ρόκα.

Η Συμβουλή του Σεφ


Για να γίνει η κρέμα πιο νόστιμη, αντικαταστήστε το Stracchino με παρμεζάνα. Για να τροποποιήσετε τόσο τη γεύση όσο και το χρώμα της συνταγής, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπακαλιάρο με αντίστοιχη ποσότητα σολομού. Γι' αυτή τη συνταγή προτείνουμε ένα νεαρό και δροσερό λευκό κρασί, πολύ καθαρό, με χαρακτηριστικές γεύσεις ανθών, όπως ένα Vermentino Toscano ή ένα Trebbiano Abruzzese.

Συμβουλές για την οικογένεια


Για να μαλακώσετε την πίκρα της ρόκας και να κάνετε αυτή τη συνταγή ακόμα πιο ευχάριστη για τα παιδιά, χτυπήστε την με μία πρέζα ζάχαρη. Αυτή η συνταγή, εκτός από το ότι είναι ιδιαίτερα ισορροπημένη από διατροφικής άποψης, είναι πλούσια σε φωσφόρο και μαγνήσιο, στοιχεία σημαντικά για την ανάπτυξη των οστών και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >