Cannelloni με κόκκινες πιπεριές

stampa

Μια συνταγή γεμάτη γεύση, ιδανική για ειδικές περιπτώσεις. Η γενναιόδωρη υφή της ζύμης των κανελονιών και η ευρεία κοιλότητα που τα χαρακτηρίζει είναι ιδανικές για να υποδεχθούν μία πλούσια και νόστιμη γέμιση, όπως εκείνη που προτείνεται σε αυτή τη συνταγή.

Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Λαχανικά, Τυριά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
60'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
597Kcal - 2500Kj
- Πρωτεΐνες
28g
- Υδατάνθρακες
51g
- Λιπαρά
32g

 
12 n°
 Πλήρες γάλα
 
900 γρ
 Φρέσκια ρικότα
 
350 γρ
 Ψίχουλα ψωμιού
 
50 γρ
τριμμένο  Παρμεζάνα
 
40 γρ
 Βούτυρο
 
50 γρ
 Αλεύρι
 
50 γρ
 Μαύρες ελιές
 
25 γρ
 Πράσινες ελιές
 
25 γρ
 Κόκκινες πιπεριές Senise
 
1  
 Πράσινες πιπεριές Senise
 
1  
 Πράσα
 
1  
 Uova intere
 
1  
 Φύλλα μέντας
 
1 λίγο
 Μοσχοκάρυδο
 
1 λίγο
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1

Τηγανίστε σε λίγο βούτυρο τα πράσα κομμένα σε ροδέλες, προσθέστε τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν και μία πρέζα μέντα. Ολοκληρώστε το μαγείρεμα και, εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε μία σταγόνα νερό.

1

Ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη ρικότα με τις πιπεριές, το αυγό, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουταλάκι γεμίστε τα κανελόνια της σειράς La Collezione της Barilla.

1

Για να φτιάξετε τη μπεσαμέλ, λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ρίξτε το ζεστό γάλα, μία πρέζα μοσχοκάρυδο, το αλάτι και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση. Προσθέστε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες.

1

Λαδώστε ένα ταψί, απλώστε στον πάτο δύο κουτάλες σάλτσα, τοποθετείστε τα κανελόνια, καλύψτε τα με την υπόλοιπη σάλτσα και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε στο φούρνο στους 220°C για 20 λεπτά.

Η Συμβουλή του Σεφ


Για να βράσουν τα κανελόνια όσο το δυνατόν καλύτερα, σας προτείνουμε να προετοιμάσετε μία μάλλον ρευστή μπεσαμέλ.

Προτεινόμενο κρασί


Αυτή η συνταγή, πολύ πλούσια και αρωματική, απαιτεί πολύ έντονους και ευχάριστα αρωματικούς συνδυασμούς, όπως ένα ροζέ κρασί, με εύγευστα αρώματα κόκκινων φρούτων, φρεσκάδα και ελαφριά οξύτητα, όπως ένα Pinot Nero Rosato ή ένα Chiaretto del Garda.

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >