Tortiglioni με σάλτσα από σαφράν, ρόκα και ξύσματα παρμεζάνας

stampa

Πρόκειται για μία συνταγή που ετοιμάζεται σε μερικά λεπτά, η οποία θα σας επιτρέψει να λάβετε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα λόγω του συνδυασμού νόστιμων και ιδιαίτερων υλικών.

Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Λαχανικά, Τυριά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
15'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
599Kcal - 2507Kj
- Πρωτεΐνες
28g
- Υδατάνθρακες
79g
- Λιπαρά
19g

 
350 γρ
 Ρόκα
 
200 γρ
τριμμένο  Παρμεζάνα
 
100 γρ
 Βούτυρο
 
25 γρ
 Αλεύρι τύπου "00"
 
25 γρ
 Πλήρες γάλα
 
0.5 l
 Σαφράν
 
1 φακελάκι
 Αλάτι
 
-

Προετοιμασία

1

Αφήστε το γάλα να πάρει μία βράση. Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το γάλα. Βράστε για 5 λεπτά, προσθέστε την παρμεζάνα και το σαφράν και κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέτοντας τη ρόκα κομμένη σε κομμάτια.

1

Βράστε τα Tortiglioni της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα, ρίξτε τα σε μία κατσαρόλα και σιγά-σιγά προσθέστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά.

Η Συμβουλή του Σεφ


Πασπαλίστε με πιπέρι κατά βούληση, λίγο πριν να σερβίρετε.

Προτεινόμενο κρασί


Προτείνουμε ένα ξηρό λευκό κρασί, αρωματικό με φρουτώδη, δροσερά και ευχάριστα αρώματα. Ισορροπημένο στον ουρανίσκο, εύγευστο και με ελαφρώς πικρή επίγευση, όπως ένα Pignoletto η ένα Reisling Renano.

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Penne Rigate Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >