Tortiglioni με γλυκές πιπεριές, ελιές Καλαμών και καπνιστή πανσέτα

stampa
Πρόκειται για μια συνταγή που γίνεται γρήγορα , η οποία όμως χαρακτηρίζεται από την έντονη γεύση των συστατικών του.
Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Κρέας, Λαχανικά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
15'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
638Kcal - 2660Kj
- Πρωτεΐνες
19g
- Υδατάνθρακες
77g
- Λιπαρά
27g

 
350 γρ
 Καπνιστή πανσέτα
 
100 γρ
 Παρμεζάνα
 
20 γρ
 Olive greche
 
12  
 Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 
3 κουτάλια
 Ξηρό λευκό κρασί
 
1 ποτήρι
 Μαϊντανός
 
-

Προετοιμασία

1
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο, προσθέστε την καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κύβους, τις ελιές χωρίς το κουκούτσι και ροδίστε. Σβήστε με το λευκό κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί και χύστε τη Σάλτσα με Πιπεριές.
1
Βράστε τα Tortiglioni της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente, περιχύστε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα και σερβίρετε.

Η Συμβουλή του Σεφ


Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βραστό προσούτο με πανσέτα και τις ελιές της Taggia με ελιές Καλαμών.

Προτεινόμενο κρασί


Γι' αυτό το ισορροπημένο πιάτο με την γευστική και οσφρητική επιμονή, προτείνουμε ένα ροζέ κρασί, φρέσκο και αρκετά μαλακό, όπως ένα Rosatello Toscano ή ένα Rosato Pugliese.

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Penne Rigate Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >