Tortiglioni με τυρί κρέμα και φακές

stampa

Μία νόστιμη κρέμα τυριού με βάση Pecorino Romano δίνει ένα νέο τρόπο για να φέρετε στο τραπέζι τις φακές, τα όσπρια που χαρακτηρίζουν τις εορτές της Πρωτοχρονιάς.

Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Τυριά, Όσπρια
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
30'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
657Kcal - 2748Kj
- Πρωτεΐνες
38g
- Υδατάνθρακες
85g
- Λιπαρά
18g

 
350 γρ
 Πεκορίνο Ρομάνο
 
240 γρ
 Φακές
 
100 γρ
 Pomodori San Marzano
 
3  
 Αλάτι
 
-
φρεσκοτριμμένο  Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1

Βάλτε τις φακές στο νερό για 6/8 ώρες, κατόπιν βράστε τις σε αλατισμένο νερό.

1

Βράστε τα Tortiglioni της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό.

1

Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ τηγάνι φτιάξτε μία λεία κρέμα αναμιγνύοντας το τριμμένο πεκορίνο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι με μία κουτάλα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.

1

Στραγγίξτε τα Tortiglioni όταν γίνουν al dente και περιχύστε τα με την κρέμα τυριού. Στη συνέχεια, ανακατέψτε μόλις κρυώσουν, προσθέτοντας τις ντομάτες, κομμένες σε κύβους, και τις φακές.

Η Συμβουλή του Σεφ


Αν χρησιμοποιήστε ροζ φακές θα βελτιώσετε σημαντικά την παρουσίαση του πιάτου.

Προτεινόμενο κρασί


Αυτή η βελούδινη και ζουμερή συνταγή ταιριάζει καλά με ένα κόκκινο κρασί με καλή υφή, με μέτρια περιεκτικότητα σε αλκοόλ και με έντονα αρώματα, όπως ένα Pinot Nero Atesino ή ένα Aglianico Campano.

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Penne Rigate Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >