Spaghettini με σπαράγγια και προσούτο

stampa

Τα σπαράγγια είναι μέλος της οικογένειας των κρίνων. Ήταν ήδη γνωστά ως λιχουδιά από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων.

Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Κρέας, Τυριά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
30'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
480Kcal - 1999Kj
- Πρωτεΐνες
23g
- Υδατάνθρακες
64g
- Λιπαρά
14g

 
350 γρ
 Πράσινα σπαράγγια
 
200 γρ
 Κρέμα γάλακτος
 
100 γρ
 Βραστό προσούτο
 
100 γρ
τριμμένο  Παρμεζάνα
 
50 γρ
 Cipolle bianche
 
30 γρ
 Βούτυρο
 
20 γρ
 Βασιλικός
 
15 φύλλα
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το βραστό προσούτο σε κύβους.

1

Βράστε τα σπαράγγια, κόψτε σε κομμάτια μερικών εκατοστών σε ένα λίτρο αλατισμένο νερό για περίπου τρία λεπτά.

1

Ροδίστε το προσούτο με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τα βρασμένα σπαράγγια και καρυκεύστε τα με μία πρέζα αλάτι.

1

Βράστε τα Spaghettini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, γυρίστε τα σε ένα τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σοτάρετε για μερικά λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι κατά βούληση.

Η Συμβουλή του Σεφ


Αν δεν βρείτε φρέσκα σπαράγγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα (τα οποία είναι εξίσου καλά), φροντίζοντας να βράσετε τις άκρες για λίγο για να μην λιώσουν. Χρησιμοποιήστε τις άκρες των σπαραγγιών για να γαρνίρετε το πιάτο.

Προτεινόμενο κρασί


Γι' αυτό το αρωματικό πιάτο με την επίμονη γεύση προτείνουμε ένα λευκό κρασί, με μέτρια υφή, ελαφρώς αρωματικό και δροσερή οξύτητα, όπως ένα Colli di Rimini Bianco ή ένα Bianco di Scandiano.

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >