Spaghettini με φρέσκια ντομάτα, ελιές και σκόρδο

stampa
Συνταγή γνωστή για την απλότητα, την ελαφρότητα, το άρωμα και τη γεύση της. Μεταξύ των πολλών ποικιλιών της τομάτας, οι βαρβάτσες είναι οι πιο δημοφιλείς για την παρασκευή σάλτσας.
Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Λαχανικά, Βότανα και μπαχαρικά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
25'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
475Kcal - 1908Kj
- Πρωτεΐνες
15g
- Υδατάνθρακες
74g
- Λιπαρά
13g

 
350 γρ
 Σκόρδο
 
2 φετούλες
 Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 
3 κουτάλια
 Μαύρες ελιές
 
20
τριμμένο  Πεκορίνο
 
2 κουτάλια
 Καυτερή πιπεριά
 
1 λίγο
 Φρέσκες ντομάτες
 
6
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1
Ζεματίστε, ξεφλουδίστε τις ντομάτες και χοντροκόψτε τις. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και χοντροκόψτε τις ελιές. Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ και αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
1
Βράστε τα Spaghettini της Barilla σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και στραγγίστε τα. Προσθέστε τα στη σάλτσα και πασπαλίστε με τριμμένο πεκορίνο.

Η Συμβουλή του Σεφ


Για να ξεφλουδίσετε τις φρέσκες ντομάτες, χαράξτε τις ελαφρά στο κάτω μέρος και βουτήξτε τις για 10 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Κρυώστε τις αμέσως σε νερό και πάγο και ξεφλουδίστε τις με ένα μαχαιράκι. Αν δεν επιθυμείτε το σκόρδο, μπορείτε να το κόψετε στη μέση και να το τρίψετε στα τοιχώματα του μπολ όπου θα αφήσετε τη ντομάτα να περιμένει.

Προτεινόμενο κρασί


Γι 'αυτό το ζουμερό πιάτο, με την πικρή και αρωματική τάση, προτείνουμε ένα μαλακό κρασί, πολύ αρωματικό, λίγο ταννικό, όπως ένα Merlot Veneto ή ένα Grignolino del Piemonte.

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >