Spaghettini με ξιφία, φιστίκια και πορτοκάλια

stampa

Μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη συνταγή, στην οποία απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι οι γεύσεις της Σικελίας.

Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Ψάρι, Λαχανικά, Φρούτα
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Μέτρια
Απαιτούμενος Χρόνος:
30'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
561Kcal - 2347Kj
- Πρωτεΐνες
30g
- Υδατάνθρακες
72g
- Λιπαρά
17g

 
350 γρ
 Ξιφίας
 
300 γρ
 Φιστίκια
 
60 γρ
 Ντοματίνια τσέρι
 
6  
 Πορτοκάλι
 
1  
 Scalogni
 
1  
 Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 
2 κουτάλια
 Μαϊντανός
 
1 κουτάλι
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1

Κόψτε το ψάρι σε κύβους, ψιλοκόψτε τα φιστίκια, στίψτε το πορτοκάλι και κόψτε τη φλούδα του σε λωρίδες.

1

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, προσθέστε το ψάρι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, τα φιστίκια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλάτι και πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά.

1

Βράστε σε νερό τη φλούδα του πορτοκαλιού κομμένη σε λωρίδες για 2 λεπτά, στραγγίστε και επαναλάβετε τη διαδικασία αφού πρώτα αλλάξετε το νερό. Με αυτό τον τρόπο εξαλείφεται η πικράδα της φλούδας.

1

Βράζετε τα Spaghettini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente και περιχύστε με τη σάλτσα, γαρνίροντας με τις λωρίδες πορτοκαλιού και μαϊντανό.

Η Συμβουλή του Σεφ


Η φλούδα των πορτοκαλιών πρέπει να κοπεί αφαιρώντας εντελώς το λευκό μέρος, το οποίο έχει πικρή γεύση.

Προτεινόμενο κρασί


Αντίθετες και αρωματικές γεύσεις χαρακτηρίζουν αυτή τη συνταγή. Συνιστούμε επομένως ένα λευκό κρασί με καλή δομή και περιεκτικότητα σε αλκοόλ, με αρώματα σημαντικά και φρέσκα, όπως ένα Bianco d'Alcamo ή ένα Biancolella d'Ischia.

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Capellini Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >