Spaghetti με σάλτσα Pesto alla Calabrese, βουβαλίσια μοτσαρέλα και κολοκυθάκια

stampa
Η έντονη και ελαφρώς πικάντικη γεύση του Pesto alla Calabrese έρχεται σε αντίθεση με την πιο ντελικάτη γεύση της βουβαλίσιας μοτσαρέλας, με αποτέλεσμα μία συνταγή δροσερή και αρωματική.
Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Λαχανικά, Τυριά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
20'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
592Kcal - 2478Kj
- Πρωτεΐνες
21g
- Υδατάνθρακες
64g
- Λιπαρά
28g

 
320 γρ
 Βουβαλίσια μοτσαρέλα
 
200 γρ
 Κολοκυθάκια
 
200 γρ
 Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 
60 γρ
 Σκόρδο
 
1 φέτα
ψιλοκομμένο  Μαϊντανός
 
2 κουτάλια

Προετοιμασία

1
Κόψτε τα κολοκυθάκια, αλατίστε τα και αφήστε τα για μία ώρα για να στραγγίξουν. Σοτάρετέ τα για 3 λεπτά με το ελαιόλαδο και μία ολόκληρη σκελίδα σκόρδο. Αφαιρέστε το σκόρδο, προσθέστε το pesto
1
Σε μία κατσαρόλα, μαγειρέψτε τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο και μία ολόκληρη σκελίδα σκόρδο για περίπου τρία λεπτά, κατόπιν αφαιρέστε το σκόρδο και προσθέστε το Pesto alla Calabrese της Barilla.
1
Εν τω μεταξύ, βράστε τα Spaghetti της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και περιχύστε τα με τη σάλτσα που προετοιμάσατε, προσθέστε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Η Συμβουλή του Σεφ


Για να πετύχετε μία πιο λεπτή γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βουβαλίσια μοτσαρέλα με αγελαδινή.

Προτεινόμενο κρασί


Με αυτή τη φρέσκια και αρωματική συνταγή, τη λαμπερή και νόστιμη, προτείνουμε ένα νεαρό και φρέσκο λευκό κρασί, με καλή δομή και ζεστά και ισορροπημένα αρώματα, όπως ένα Cirò Bianco Calabro ή ένα Albana DOCG Romagnolo.

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Spaghettini Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >