Spaghetti με θαλασσινά

stampa

Πιάτο που ζωντανεύει χάρη στα εύγευστα και αγνά υλικά, καθώς οι γαρίδες και οι καραβίδες αποτελούν ένα ιδανικό συνδυασμό με τα ζυμαρικά. Στη Γαλλία, καθώς και στην Ιταλία, παραδοσιακά ανήκουν στην περίτεχνη "Grande cuisine" του περασμένου αιώνα.

Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Ψάρι
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
50'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
589Kcal - 2456Kj
- Πρωτεΐνες
41g
- Υδατάνθρακες
77g
- Λιπαρά
13g

 
350 γρ
 Ντοματίνια τσέρι
 
500 γρ
 Καραβίδες
 
350 γρ
 Γάμπαρι
 
300 γρ
 Καραβιδούλες
 
100 γρ
 Κρέμα γάλακτος
 
100 γρ
 Βούτυρο
 
30 γρ
 Κονιάκ
 
30 γρ
 Scalogni
 
30 γρ
 Σκόρδο
 
2 σκελίδες
 Δάφνη
 
1 φύλλο
 Μαϊντανός
 
2 κουτάλια
 Αλάτι
 
-
 Λευκό πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1

Βουτήξτε τα ντοματίνια σε βραστό νερό για μισό λεπτό. Ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους.

1

Πλύνετε, διαχωρίζοντας το κεφάλι από τις ουρές των μεγάλων καραβίδων, των γαρίδων και των καραβίδων. Ξεφλουδίστε τις ουρές, κρατώντας τις άκρες. Κόψτε τις ουρές στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε το μαύρο νεύρο που βρίσκεται στο κέντρο τους.

1

Σοτάρετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τη δάφνη και το σκόρδο, το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρέσετε. Προσθέστε τις καραβίδες και τις γαρίδες και βράστε για περίπου δύο λεπτά, αλατοπιπερώστε και σβήστε με το κονιάκ. Αφήστε να εξατμιστεί, προσθέστε τις ντομάτες και αμέσως μετά την κρέμα γάλακτος. Βράστε για μερικά λεπτά και σβήστε τη φωτιά.

1

Βράστε τα Spaghetti της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente, περιχύστε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η Συμβουλή του Σεφ


Τη στιγμή που θα σβήσετε με το κονιάκ, ανεβάστε τη φωτιά έτσι που οι ατμοί του αλκοόλ να καούν με την ίδια φλόγα του μαγειρέματος.

Προτεινόμενο κρασί


Για αυτό το αρωματικό πιάτο, με τη γλυκιά τάση, προτείνουμε ένα μεστό, απαλό και αφρώδες λευκό κρασί, όπως ένα Chardonnay Riserva dei Colli Bolognesi ή ένα OltrePo Pavese Spumante Brut.

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Spaghettini Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >