Maccheroncini με χτένια και τηγανιτές μελιτζάνες

stampa

Τα χτένια δίνουν μια μοναδική γεύση στα ζυμαρικά μας και αναβαθμίζουν ένα πιάτο που χαρακτηρίζεται από έναν πρωτότυπο συνδυασμό.

Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
20'

 
350 γρ
 Χτένια
 
150 γρ.
 Μελιτζάνες
 
100 γρ.
 Πράσα
 
40 γρ.
 Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 
2 κουταλιές της σούπας
 Σκόρδο
 
1 σκελίδα
 Αλάτι
 
1 όσο χρειάζεται
 Πιπέρι
 
όσο χρειάζεται

Προετοιμασία

1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα πράσα και τις μελιτζάνες κομμένες σε κύβους και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

1

Αφαιρούμε το σκόρδο και βγάζουμε τις μελιτζάνες και το πράσο από το λάδι, κρατώντας τα στην άκρη.

1

Κόβουμε στη μέση τα χτένια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε.

1

Βράζουμε τα Maccheroncini σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

1

Τα σοτάρουμε στο τηγάνι με τα χτένια, τις μελιτζάνες και το πράσο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Η Συμβουλή του Σεφ


Τελειώνουμε με ένα πασπάλισμα φρέσκου βασιλικού

Προτεινόμενο κρασί


Pignoletto

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Spaghetti Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >