Gnocchi με ραγού Σαρδηνίας

stampa

Μια εύκολη συνταγή, με πλούσιες νόστιμες γεύσεις, χαρακτηριστικές της κουζίνας της Σαρδηνίας.

Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Κρέας
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
40'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
602Kcal - 2508Kj
- Πρωτεΐνες
25g
- Υδατάνθρακες
66g
- Λιπαρά
27g

 
350 γρ
 Ζωμός κρέατος
 
500 γρ
 Φρέσκες ντομάτες
 
400 γρ
 Carne di manzo macinata
 
200 γρ
 Λαρδί
 
50 γρ
 Σκόρδο
 
1 σκελίδα
 Βασιλικός
 
-
 Πεκορίνο
 
-
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1

Ψιλοκόψτε το λαρδί, βάλτε το σε μία κατσαρόλα, βάλτε στη φωτιά και μόλις λιώσει το λίπος, προσθέστε τη σκελίδα σκόρδο και αφήστε το ξανθύνει. Προσθέστε το κρέας και αφήστε το να ροδίσει.

1

Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τρία ή τέσσερα φύλλα βασιλικού. Βράστε για 30 λεπτά.

1

Βράστε τα Gnocchi της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, σοτάρετέ τα στο τηγάνι με τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένο πεκορίνο.

Η Συμβουλή του Σεφ


Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λαρδί με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αν θέλετε μία ελαφρύτερη συνταγή.

Προτεινόμενο κρασί


Για αυτό το πιάτο απαιτείται ένα κόκκινο κρασί, ενδεχομένως από τη Σαρδηνία, καθώς από αυτήν προέρχεται και το πιάτο. Γι' αυτό, προτείνουμε ένα Arborea ή ένα Dolcetto di Dogliani.

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >