Fusilli με ξιφία, μαύρες ελιές και ντομάτες με κρέμα κουκιών

stampa
Σε αυτή τη συνταγή, ένα ψάρι με μεγάλη γαστρονομική αξία, όπως ο ξιφίας, αναδεικνύεται με τα φρέσκα κουκιά και τις μαύρες ελιές.
Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Ψάρι, Λαχανικά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Μέτρια
Απαιτούμενος Χρόνος:
40'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
573Kcal - 2397Kj
- Πρωτεΐνες
24g
- Υδατάνθρακες
75g
- Λιπαρά
19g

 
350 γρ
 Ζωμός λαχανικών
 
200 γρ
 Ξιφίας
 
200 γρ
 Φρέσκες ντομάτες
 
150 γρ
 Κουκιά
 
100 γρ
 Μαύρες ελιές
 
50 γρ
ψιλοκομμένο  Κρεμμύδια
 
0.5  
 Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 
4 κουτάλια
ψιλοκομμένο  Μαϊντανός
 
1 λίγο
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1
Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρέας του ξιφία, κομμένο σε κύβους, προσθέστε τις ελιές, κομμένες σε ροδέλες, τις ντομάτες, αφού πρώτα τις ζεματίσετε, τις ξεφλουδίσετε και τις κόψετε σ κύβους και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
1
Τηγανίστε το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέστε τα κουκιά, σβήστε με το ζωμό και μετά από περίπου 5 λεπτά χτυπήστε όλο το μείγμα στο μπλέντερ για να πετύχετε μία λεία κρέμα, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
1
Βράστε τα Fusilli της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente και περιχύστε με τη σάλτσα ψαριού. Απλώστε την κρέμα από κουκιά σε ένα πιάτο και τοποθετήστε τα ζυμαρικά στο κέντρο, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η Συμβουλή του Σεφ


Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ξιφία με άλλο είδος ψαριού, όπως με γαλέο ή κεντρόνι.

Προτεινόμενο κρασί


Catarratto Sicilia IGT. Λευκό κρασί που κατάγεται από τη δυτική Σικελία με μεσογειακό χαρακτήρα, αλλά ήπιο, το οποίο ταιριάζει με τις γεύσεις της περιοχής, υπογραμμίζοντας το χαρακτήρα τους. Σερβίρεται στους 8-10°C σε μέτριο φαρδύ ποτήρι κρασιού.

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Penne Rigate Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >