Fusilli με σπαράγγια και προσούτο

stampa
Σε αυτή τη συνταγή, η μοναδική γεύση του σπαραγγιού δένει αρμονικά τη λεπτή γεύση του προσούτο.
Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Κρέας, Λαχανικά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
30'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
477Kcal - 1914Kj
- Πρωτεΐνες
27g
- Υδατάνθρακες
64g
- Λιπαρά
13g

 
350 γρ
 Βραστό προσούτο
 
200 γρ
 Πράσινα σπαράγγια
 
150 γρ
 Κορυφές από σπαράγγια
 
150 γρ
 Παρμεζάνα
 
50 γρ
 Βούτυρο
 
25 γρ
 Σχοινόπρασο
 
1 λίγο
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1
Κόψτε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια σε λωρίδες, διατηρώντας τις κορυφές ακέραιες και ζεματίστε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
1
Σοτάρετε το κρεμμύδι, κομμένο ζουλιέν, στο βούτυρο, προσθέστε το προσούτο και τα σπαράγγια κομμένα σε λωρίδες.
1
Βράστε τα Fusilli της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente, περιχύστε με τη σάλτσα των σπαραγγιών και του προσούτο, προσθέστε τις κορυφές των σπαραγγιών και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.
1
Γαρνίρετε το πιάτο με σχοινόπρασο κατά βούληση.

Η Συμβουλή του Σεφ


Για να διατηρήσετε το έντονο χρώμα των λαχανικών κατά το βράσιμο, χρησιμοποιήστε αλατισμένο νερό και βράστε τα χωρίς καπάκι.

Προτεινόμενο κρασί


Γι' αυτό το πιάτο, με τις ισορροπημένες γεύσεις, προτείνουμε ένα λευκό κρασί με μέτριο σώμα, ώριμο και φρέσκο, όπως ένα Riesling dei Colli Bolognesi ή ένα Bianco dei Colli Euganei.

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Penne Rigate Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >