Bucatini all'Amatriciana

stampa

Κλασική συνταγή της ιταλικής γαστρονομικής παράδοσης, η οποία πήρε το όνομά της από το Amatrice, ένα χωριό στην επαρχία Rieti. Για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο, χρησιμοποιήστε την έτοιμη σάλτσα Sugo all'Amatriciana της Barilla.

Συνταγές με [κρέας, ψάρι κ.λπ.] Κρέας, Τυριά
Αρ. Ατόμων:
4
Δυσκολία:
Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:
40'
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα ζυμαρικών που προετοιμάζεται σύμφωνα με αυτήν την συνταγή.

Θερμιδική Αξία
591Kcal - 2363Kj
- Πρωτεΐνες
17g
- Υδατάνθρακες
68g
- Λιπαρά
28g

 
350 γρ
 Φρέσκες ντομάτες
 
600 γρ
 Μπέικον
 
100 γρ
 Cipolline
 
50 γρ
 Πεκορίνο
 
30 γρ
 Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 
6 κουτάλια
 Καυτερή πιπεριά
 
1 μύτη
 Αλάτι
 
-
 Πιπέρι
 
-

Προετοιμασία

1

Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και την καυτερή πιπερίτσα. Ζεματίστε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τις.

1

Μόλις ροδίσουν το κρεμμύδι και το μπέικον, προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατεύετε κατά διαστήματα. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό, αν η σάλτσα στεγνώσει πάρα πολύ.

1

Βράστε τα Bucatini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, ενώστε τα με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το τυρί πεκορίνο.

Η Συμβουλή του Σεφ


Για την προετοιμασία αυτής της συνταγής μπορείτε να σοτάρετε το κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον χωρίς άλλη προσθήκη, έτσι που να μείνει τραγανό χωρίς να κορεστεί με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ενώστε τα δύο υλικά με τη ντομάτα. Για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά σε λιγότερο χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έτοιμη σάλτσα Sugo all'Amatriciana της Barilla, την οποία θα περιχύσετε σε φρεσκοστραγγισμένα ζυμαρικά, ή θα ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Προτεινόμενο κρασί


Για αυτό το νόστιμο, πικάντικο και αρωματικό πιάτο, προτείνουμε ένα κρασί μεσαίου σώματος, απαλό, με αρώματα φρούτων και ανθών, όπως ένα Sangiovese di Romagna ή ένα Bardolino del Veneto.

Εναλλακτικό σχήμα ζυμαρικού



Spaghetti Barilla 

Αναζήτηση συνταγών

Συστατικό:
cerca
mi sento fortunato
Σύνθετη αναζήτηση >